Среща във формат Г-7: Препотвърдихме, че подкрепата за Украйна е неизменна

В срещата участва и украинският министър на финансите Сергий Марченко

16.07.2023 | 17:35 Редактор: Тодор Петров
Среща във формат Г-7: Препотвърдихме, че подкрепата за Украйна е неизменна

Финансовите министри на страните от Г-7 заявиха днес, че подкрепата на страните им за Украйна остава неизменна, предаде японската новинарска агенция Киодо, като се позова на японския финансов министър Шуничи Судзуки.

Миналата седмица лидерите на страните от Г-7 заявиха, че ще продължат да помагат на Украйна, като ѝ предоставят оръжия, обучение и разузнавателни данни в рамките на продължаващото ѝ контранастъпление срещу руските сили.

Г-7 заяви също, че ще продължи да оказва финансова помощ на Украйна, за да може тя да се справи с последиците от руското нахлуване.

"Препотвърдихме, че подкрепата за Украйна е неизменна", каза Судзуки, след като председателства срещата във формат Г-7 в индийския град Гандинагар.

Освен Япония, която тази година председателства Г-7, в обединението членуват още Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ и Франция.

В срещата на финансовите министри участва и украинският министър на финансите Сергий Марченко. Той се включи посредством видеоконферентна връзка, отбелязва Киодо, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС