Зеленски: Русия хвърля всички сили, за да спре контранастъплението ни

Руските сили съобщиха, че са отблъснали украинските атаки в източната част на Донецка област

15.07.2023 | 07:16 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Русия хвърля всички сили, за да спре контранастъплението ни

Володимир Зеленски предупреди украинците, че Русия хвърля всичките си ресурси в кампания за спиране на контранастъплението на войските на Киев, а висш генерал съобщи за нов напредък на южния фронт.

Руските служби съобщиха, че силите им са отблъснали украинските атаки в източната част на Донецка област, включително около Бахмут.

"Всички трябва да разберем много ясно, възможно най-ясно, че руските сили в южните и източните ни земи правят всичко възможно, за да спрат нашите войници", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение, след като в петък председателстваше среща с висши командири.

Генерал Олександър Тарнавски, командващ украинските сили в южната част на страната, заяви след срещата, че войските му "систематично извеждат врага от позициите му". Загубите на врага през последните 24 часа се равняват на поне 200 души, написа той в Telegram, предаде БГНЕС. 

"В южната част на страната ситуацията е много трудна при напредването към Бердянск", заяви военният анализатор Серхий Храбский пред украинското радио NV, визирайки пристанището на Азовско море. Украинските сили се надяват да прекъснат сухопътния мост, който руските сили са установили с анексирания Кримски полуостров.

Снимка: БГНЕС