Британският министър на отбраната Бен Уолъс ще подаде оставка

Той няма да се кандидатира на следващите парламентарни избори

15.07.2023 | 22:40 Редактор: Михаела Димитрова
Британският министър на отбраната Бен Уолъс ще подаде оставка

Бен Уолъс ще подаде оставка като министър на отбраната на Великобритания при следващото разместване на кабинета.

Той заяви пред "Sunday Times", че няма да се кандидатира на следващите парламентарни избори, но изключи възможността да напусне "предсрочно" и да предизвика частични избори.

Уолъс е бил министър на отбраната при трима различни премиери и е играл важна роля в отговора на Обединеното кралство на войната в Украйна.

Следващото пренареждане може да е през септември, съобщи Би Би Си, позовавайки се на свои източници.

Неговият избирателен район Уайър и Престън Норт ще изчезне при предстоящите промени в границите и той заяви пред вестника, че няма да се стреми към нов такъв.

Съобщението идва след дни на спекулации, че той може да напусне правителството след четири години на поста.

Преди това той е бил министър в министерството на Северна Ирландия и в Министерството на вътрешните работи. Уолъс е информирал министър-председателя Риши Сунак на 16 юни за решението си да се оттегли от кабинета, предаде БГНЕС.

"Влязох в политиката през 1999 г. в шотландския парламент. Това са 24 години. Прекарал съм доста повече от седем години с три телефона до леглото си", заяви Уолъс. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
Тоя "ястреб&quo
преди 9 месеца
Тоя "ястреб" са го налегнали кокошинките. Собствените или руските. Все за война говори . От Шотландия, Северна Ирландия до министър на войната. Тоя трябва да е в затвора как много други политици . Ние искаме мир не воени министри, сори воени *** Сигнализирай за неуместен коментар