"Вагнер" предаде на руското МО военна техника и оръжие

Тежката техника ще бъде изпратена в тиловите райони, където ще премие техническо обслужване

12.07.2023 | 22:00 Редактор: Михаела Димитрова

Руската наемническа групировка "Вагнер" е предала на Министерството на отбраната повече от 2000 единици военна техника и оръжие. Това съобщиха от военното ведомство.

Говорителят на министерството Игор Конашенков уточни, че това включва стотици единици тежки техника като танкове, бронетранспортьори, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетно-оръдейни комплекси, самоходни артилерийски установки, гаубици и противотанкови оръдия.

Освен това от "Вагнер" са предали на военните повече от 2500 тона различни боеприпаси и около 20 000 единици стрелково оръжия. Тежката техника ще бъде изпратена в тиловите райони, където ще премие техническо обслужване, стана ясно от думите на Конашенков. Засега остава неизвестно местонахождението на основателя на наемническата групировка Евгений Пригожин, предаде БНР.

В понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че на 29 юни Пригожин се е срещал в Кремъл с Владимир Путин. Срещата продължила три часа и в нея участвали командирите на отряди във “Вагнер”, които засвидетелствали лоялността си към президента и върховен главнокомандващ.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
след 12 месеца
преди 10 месеца
светът ще забрави за тия. С тях ще се занимават съдилища и затвори. Сигнализирай за неуместен коментар