Байдън: НАТО остана единен, въпреки увереността на Путин, че може да има разцепление

"Нашият ангажимент към Украйна няма да отслабне", заяви американският държавен глава

12.07.2023 | 21:13 Редактор: Михаела Димитрова
Байдън: НАТО остана единен, въпреки увереността на Путин, че може да има разцепление

Страните членки на НАТО останаха единни по време на войната в Украйна, въпреки увереността на руския президент Владимир Путин, че конфликтът ще доведе до разцепление на Алианса. Това подчерта държавният глава на САЩ Джо Байдън в изявление след срещата на върха във Вилнюс, предаде Cи Ен Ен.

Байдън заяви че Aлиансът е станал "по-жизнено важен за нашето споделено бъдеще“.

Според него руския президент е сгрешил, като си помислил, че единството на НАТО би се разбило. "Той смяташе, че демократичните лидери ще бъдат слаби. Но той сгреши", заключи американският президент, цитиран от "Фокус".

По думите му от началото на войната съюзническите страни продължават да подкрепят Украйна, докато "защитават своята цялост и суверенитет".

"Нашият ангажимент към Украйна няма да отслабне. Ние ще отстояваме свободата и свободата днес, утре и толкова дълго, колкото е необходимо“, повтори той.

"САЩ изградиха коалиция от повече от 50 страни, за да гарантират, че Украйна се защитава, както сега, така и да е в състояние да го направи и в бъдеще“, добави американският президент.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Величко
преди 9 месеца
Ах ... дядо Куку пак се прави на мъж ! Алцхаймера ще вземе да уплаши някой път дедя Вова ... ! Е , няма да е скоро де ... А до тогава дано американците измислят лекарства за Алцхаймер и да си излекуват президента ! Срамота е все пак А мерика да си има такъв президент ! Сигнализирай за неуместен коментар