Втора поредна нощ руските сили атакуваха Киев с ирански дронове камикадзе

На 11 юли при подобна атака бяха свалени 26 цели

12.07.2023 | 09:27 Редактор: Юлиан Христов
Втора поредна нощ руските сили атакуваха Киев с ирански дронове камикадзе

Руските сили атакуваха за втора поредна нощ украинската столица Киев и околностите ѝ с дронове камикадзе Shahed, съобщава РБК-Украйна, като привежда данни от Киевската градска администрация, съгласно които "всички“ безпилотни летателни средства са били свалени от силите за противовъздушна отбрана.

"Противникът извърши нова въздушна атака срещу столицата. Този път, по предварителна информация, той отново използва Shahed. След повече от седмица прекъсване противникът за втори пореден ден изстреля ирански безпилотни летателни апарати по Киев. Въздушното нападение на врага продължи повече от 2 часа", се казва в съобщението на градската управа, публикувано в Telegram.

Уточнява се, че всички изстреляни от руснаците дронове във въздушното пространство около Киев са открити и унищожени от силите на ПВО. Информация за жертви и разрушения към момента не се съобщава. Оперативната информация се актуализира и уточнява, пише "Фокус".

Припомня се, че през нощта на 11 юли руснаците отново атакуваха територията на Украйна с помощта на дронове и ракети. Освен това бе съобщено за експлозии в Черкаска и Одеска области, вероятната причина за тях е работата на противовъздушната отбрана.

По-късно стана известно, че руснаците са атакували Украйна с ирански дронове  Shahed-136/131, като силите за ПВО са свалили 26 от 28 въздушни цели.

Снимка: БГНЕС