Децата на Берлускони гонят годеницата от резиденцията му?

В Италия обикновено вдовицата може да остане до 6 месеца в къщата на починалия

11.07.2023 | 11:23 Редактор: Искра Ангелова
Децата на Берлускони гонят годеницата от резиденцията му?

За погребението на Силвио Берлускони в катедралата на Милано дъщеря му Марина и последната му годеница Марта Фашина пристигнаха хванати за ръка. Това от мнозина беше изтълкувано като знак за окончателното ѝ приемане в семейството на милиардера.

Според в. "Република" малко повече от месец след смъртта на бившия премиер нещата изглеждат променени. Вестникът твърди, че големият син на основателя на "Форца Италия" Пиер Силвио е дал да се разбере, че Марта трябва да остави фамилната резиденция "Вила Мартино" в Аркоре до 90 дни.

В Италия обикновено вдовицата може да остане до 6 месеца в къщата на починалия, ако не е нейна собственост, а другите родственици или близки - до 3 месеца. Това значи, че Марта и родителите ѝ могат да останат до 90 дни, след което да се преместят извън имението.

Според медията децата на милиардера искат да вземат контрол над пространството си в резиденцията в респект към волята на баща си, изразена в завещанието му.

В него Берлускони остави на депутатката от партията си 100 млн. евро и петте му синове и дъщери са склонни да не го обжалват чрез адвокати. Те обаче ще потърсят споразумение с годеницата на баща си, която след погребението му е останала да живее в Аркоре. Засега не се предвижда промяна на ролята ѝ в партията "Форца Италия", където тя е обикновена депутатка, пояснява "24 часа".

Големият син на бившия премиер Пиер Силвио отрече евентуалното си влизане в политиката, но не е ясно дали в бъдеще нещата могат да се променят.

Снимка: БГНЕС