История на "Форца Италия": Вилата на Берлускони може да се превърне в музей

Вилата "Сан Мартино" в Аркоре e построена през 18 век

03.07.2023 | 18:29 Редактор: Михаела Димитрова
История на

Вилата "Сан Мартино" в Аркоре, североизточно от Милано, която е била резиденция на покойния италиански бивш премиер Силвио Берлускони от 1974 г., ще бъде превърната в музей. Сградата e построена през 18 век и има обширната градина, в която се съхраняват над 20 000 картини. Планира се тя да бъде достъпна за посетители.

Музеят има за цел да представи политическите и икономически успехи на Берлускони, както и историята на неговата партия "Форца Италия". Ще бъдат показани снимки и видео от живота му, пианото му и плакати от предизборните му кампании, съобщава всекидневникът Corriere della Sera.

Планира се също да се създаде научна комисия, която да се грижи за дизайна на музея. Администрацията на новия музей ще бъде поета от партньорката на Берлускони - Марта Фашина, която в момента живее във вилата.

Завещанието на бившия премиер Берлускони трябва да бъде отворено тази седмица в Милано. Активите, принадлежащи на наследниците и възможните бенефициенти, посочени от Берлускони, са огромни и включват компании, вили, къщи, лодки, произведения на изкуството и частни инвестиции.

Бившият премиер също оставя след себе си значително политическо наследство. През следващите седмици управляващата партия "Форца Италия" планира да номинира нов лидер на партията. Очаква се да бъде назначен като партиен координатор и външен министър Антонио Таяни.

Снимка: БГНЕС