Зеленски след визитата в България: Ще има сериозен отбранителен пакет, благодари на правителството

По време на посещението бе подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между страните

07.07.2023 | 09:41 Редактор: Михаела Димитрова
Зеленски след визитата в България: Ще има сериозен отбранителен пакет, благодари на правителството

В рамките на съвместна пресконференция с чешкия си колега Петр Павел в Прага, президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви решението на българските власти да предоставят на страната значителен пакет отбранителна помощ, предава РБК-Украйна.

"Що се отнася до партньорите. Имам много срещи, важни сигнали. Бях в България, благодарих на властите, преди всичко на правителството. Беше взето много важно решение в българския парламент относно подкрепата за НАТО и ще има сериозен отбранителен пакет, от който наистина се нуждаехме“, обяви Зеленски.

На 6 юли Зеленски пристигна на официално посещение в столицата на България София. След среща с министър-председателя Николай Денков бе подписана Съвместна декларация за евроатлантическа интеграция на Украйна, припомня "Фокус".

Също така по време на посещението бе подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между страните в областта на енергетиката. България обаче отказа да предостави на Украйна военна помощ, за да не ексалира ситуацията на фронта.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Въпрос
преди 9 месеца
След като сте оборудвани с "ултрамодерно" западно оръжие, за какво ви е съветско?а) нямате западно;б) западното не става;в) продавате западното на черния пазар, от което печели върхушката;г) купувате западно оръжие, което не сте обучени да използвате; Защо теглите заеми да го купувате?"Народе??????" Пак те пратиха за гъби, май. На кого трябва да бъде подарена територията ни, че ни разоръжават армията? Сигнализирай за неуместен коментар