Зеленски посети Прага и поиска гаранции за членството на Украйна в НАТО

Днес ще се срещне с с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул

07.07.2023 | 07:00 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски посети Прага и поиска гаранции за членството на Украйна в НАТО

След историческото си посещение в България, украинският президент Володимир Зеленски посети Прага, а днес се очаква да се срещне с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул.

След срещата с чешкия си колега Петър Павел, Зеленски заяви, че Украйна има нужда от конкретни предложения за членството на страната в НАТО, а яснота за бъдещото членство трябва да даде предстоящата среща на Алианса във Вилнюс следващата седмица. От своя страна Петър Павел заяви, че Украйна може да разчита на по-нататъшната подкрепа на Чехия при защитата си от руската агресия.

В Истанбул днес се очаква Володимир Зеленски да разговаря с турския си колега Реджеп Ердоган. Темите са черноморската зърнена сделка и развитието на войната в Украйна.

Във вчерашния ден у нас Зеленски проведе поредица от срещи с с премиера, президента, вицепремиера и външен министър. На срещата между двамата президенти Радев и Зеленски сблъскаха позициите по отношение на необходимостта от предоставяне на въоръжение на украинската армия.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
?????
преди 10 месеца
На Югославия дадохме ли оръжие да се защити от агресора или помогнахме на агресора?Украйна коя я накара да убива руснаци, че сега Зеленски наглее, че всички са длъжни да помагат на Украйна? Да, ама Зеленски обикаля, жена му се снима във "Vogue", а украинците загиват в една предопределена война. Сигнализирай за неуместен коментар