Русия отменя авиошоу заради заплаха от атака, войната - изключително предизвикателство

Руската космическа общност се бори под международните санкции

02.07.2023 | 11:55 Редактор: Искра Ангелова
Русия отменя авиошоу заради заплаха от атака, войната - изключително предизвикателство

Според последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство Русия отмени международното си авиошоу МАКС през 2023 г., вероятно поради опасения за сигурността след неотдавнашни атаки с БпЛА в страната, съобщи Тhe Guardian.

Русия отмени МАКС през 2023 г., нейното първокласно международно авиошоу. Планиран всяка друга година, МАКС се провежда близо до Москва и представя руския граждански и военен аерокосмически сектор и се превърна в ключ към осигуряването на експортни клиенти.

Шоуто вероятно е отменено до голяма степен поради истински опасения за сигурността след неотдавнашна атака на БпЛА в Русия. Организаторите вероятно също са наясно с наранената репутацията, ако присъстват по-малко международни делегации, пояснява "Фокус".

Войната е изключително предизвикателство за руската космическа общност. Секторът се бори под международните санкции; висококвалифицирани специалисти се насърчават да служат като пехота в собствената милиция на космическата агенция "Роскосмос". Междувременно главнокомандващият на въздушно-космическите сили, генерал Сергей Суровикин, не е бил виждан публично след неуспешния бунт от ЧВК "Вагнер", за когото той служи като точка за контакт с руското министерство на отбраната.

Снимка: БГНЕС / Архив