Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна, всеки, избрал пътя на злото, се самоунищожава

"Сега хаосът е толкова голям, че никаква лъжа не може да го скрие", пише Зеленски в социалните мрежи

24.06.2023 | 14:13 Редактор: Михаела Димитрова

Всеки, който избере пътя на злото, се самоунищожава. Този, който изпраща колони от войници, за да унищожат живота на друга държава, а не може да ги спре да бягат и да се предават, когато животът се съпротивлява. Това написа украинският президент Володимир Зеленски в Twitter във връзка с последната ескалация на напрежението между ЧВК "Вагнер" и руското военно ръководство.

"Този, който тероризира с ракети, а когато те са свалени, се унижава да получи безпилотни самолети "Шахед". Който презира хората и хвърля стотици хиляди във войната, за да се барикадира накрая в Подмосковието от тези, които сам е въоръжил“, допълва Зеленски.

"Дълго време Русия използваше пропагандата, за да прикрие слабостта си и глупостта на своето правителство. А сега хаосът е толкова голям, че никаква лъжа не може да го скрие. И всичко това е един човек, който отново и отново плаши с 1917 г., въпреки че не е в състояние да доведе до нищо друго освен до това", пише още украинският държавен глава.

"Слабостта на Русия е очевидна. Слабост в пълен мащаб. И колкото по-дълго Русия държи войските и наемниците си на наша земя, толкова повече хаос, болка и проблеми ще си навлече по-късно. Това също е очевидно. Украйна е в състояние да защити Европа от разпространението на руското зло и хаос. Ние запазваме своята устойчивост, единство и сила. Всички наши командири, всички наши войници знаят какво да правят. Слава на Украйна!", завършва своя пост Зеленски.

Снимка: БГНЕС