Зеленски: Русия обмисля терористична атака в Запорожката АЕЦ. Кремъл отрече

Украинският президент е категоричен, че всичко вече е подготвено

22.06.2023 | 14:10 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Русия обмисля терористична атака в Запорожката АЕЦ. Кремъл отрече

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украински разузнавателни агенции са получили сведения, според които Русия обмисля дали да извърши в Запорожката АЕЦ "терористична атака", включваща изпускане на радиация, предаде Ройтерс.

В свое видео изявление, публикувано в Telegram, Зеленски каза, че Украйна ще сподели разузнавателната информация с всичките си международни партньори.

"Разузнаването получи информация, че Русия обмисля сценарий за терористичен акт в Запорожката атомна централа - терористичен акт, включващ изпускане на радиация. Те са подготвили всичко за това", заяви украинският президент. Зеленски не уточни на какви доказателства се основава твърдението на разузнавателните агенции, съобщи БТА.

Кремъл заяви, че украинското твърдение, че Русия се подготвя да извърши "терористична атака", е "поредната лъжа". Инспектори от Международната агенция за атомна енергия съвсем наскоро посетиха централата и ѝ дадоха много високи оценки, каза говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Наркоман
преди 9 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца!НаркоЗеля подобно на западната пропаганда си мисли че една лъжа повторена хиляди пъти ще стане истина.Уви истината е друга,точно фашистите от Украйна и НАТО искат да взривят АЕЦ!Факти и доказателства бол. Сигнализирай за неуместен коментар