Папата с първа молитва след операцията

Франциск изрази благодарност за "обичта, вниманието и приятелството" и "подкрепата на молещите се"

18.06.2023 | 17:30 Редактор: Юлиан Христов
Папата с първа молитва след операцията

Папа Франциск води молитвата "Ангел Господен" на площад "Свети Петър" във Ватикана пред хиляди поклонници, само няколко дни след като претърпя коремна операция, предаде АФП.

Преди да премине към предварително подготвените бележки, Франциск изрази благодарност за "обичта, вниманието и приятелството" и "подкрепата на молещите се" по време на хоспитализацията му в римска болница за операция на 7 юни за отстраняване на херния, допълва Асошиейтед прес.

"Тази човешка и духовна близост за мен беше голяма помощ и утеха", каза Франциск на около 15 000 души на площада. "Благодаря на всички, благодаря на вас, благодаря от сърце", допълни светият отец.

От избирането му през 2013 г. 86-годишният Франциск страда от редица здравословни проблеми - от проблеми с тазобедрената става, болки в коленете и напълняване до възпалено дебело черво и респираторна инфекция.

На 7 юни той претърпя тричасова операция под обща упойка за отстраняване на болезнена херния.

Франциск отново изрази "дълбоката си тъга и болка" от потъването на кораба край Гърция миналата седмица, в резултат на което се удавиха най-малко 78 мигранти на борда, а стотици други се водят за изчезнали, съобщава БНР.

"Изглежда, че морето е било спокойно. Подновявам молитвата си за онези, които загубиха живота си, и призовавам да се направи всичко, винаги, за да се предотвратят подобни трагедии", каза Франциск.

Снимка: БГНЕС