Кадиров разположи бойци на границата с Украйна заради диверсионните групи

Киев отрича да е замесен в извършваните през границата нападения

16.06.2023 | 09:55 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров разположи бойци на границата с Украйна заради диверсионните групи

Чеченски бойци са били разположени в граничещата с Украйна руска Белгородска област, с цел да предотвратят нападения от "украински диверсионни групи", заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

През последния месец в Белгородска област бяха извършени поредица от нахлувания през границата от страна на проукраински руски партизански групи, които заявяват, че са противници на президента Владимир Путин.

Кадиров, съюзник на Путин, който ръководи руската Чеченска република, заяви, че бойци от батальона "Запад-Ахмат" са били разположени край граничното село Нехотеевка и контролно-пропускателен пункт в района на Грайворон. През май там беше извършено нападение през границата.

"Жителите на териториите, прилежащи към границата с Украйна, могат да си отдъхнат. Всеки, който посяга на нашите граници, ще получи светкавичен отговор", заяви Кадиров в Telegram, предаде БТА.

Украйна отрича да е замесена в извършваните през границата нападения, като ги обявява за пряко следствие от нахлуването на Русия през февруари 2022 г.

Снимка: БГНЕС