Във Франция убиха 11-годишно британче в двора на семейната му къща

Родителите на жертвата са тежко ранени

12.06.2023 | 08:23 Редактор: Тодор Петров
Във Франция убиха 11-годишно британче в двора на семейната му къща

Британско момиче беше застреляно в събота, докато си играело със сестра си в семейната градина в село в Западна Франция, съобщиха ДПА и в. "Гардиън". Бащата и майката на момичето също са ранени при атаката в село Сен Ербо в Бретан, а осемгодишната сестричка на жертвата се е отървала невредима.

Около 22 часа в събота семейство Торнън, което живее в селото от около пет години, правело барбекю в градината си, а момичетата си играели. Изведнъж се появил мъж с пистолет и стрелял няколко пъти.

11-годишната Солен Торнън е убита на място, а баща ѝ - 52-годишният Ейдриън, е прострелян в главата. Откаран е в болница, където състоянието му е определено като критично.

Майката на момичетата, 49-годишната Рейчъл, за която се съобщава, че е местна домашна помощница, е била простреляна в гърба и главата, но според съобщенията е извън опасност, каза прокурорката Карин Але. По-малкото момиче – Селест, на осем години, избягало в съседен имот и вдигнало тревога.

Але съобщи, че 71-годишен нидерландец, който живее в същото село, е задържан във връзка със стрелбата. Съпругата му също е разпитана. Френски медии предадоха, че между британското семейство и техните съседи е имало конфликт за парцел земя.

Образувано е досъдебно производство за убийство на малолетна и опит за убийство, информира БТА.

Снимка: БГНЕС