Без опасност за живота са пострадалите деца при атаката с нож във Франция

Заподозреният сирийски бежанец е официално разследван за опит за убийство

10.06.2023 | 16:39 Редактор: Вяра Димова
Без опасност за живота са пострадалите деца при атаката с нож във Франция

Пострадалите при атаката с нож срещу малки деца във френския град Анси вече не са с опасност за живота. Това заяви главният прокурор по делото Лин Боне-Матис, цитирана от Франс прес.

Четири от ранените бяха деца на възраст между година и 8 месеца и 3 години. Първоначално тяхното състояние, както и това на двамата пострадал възрастни, беше много сериозно. Лин Боне-Матис добави, че четирите деца все още са хоспитализирани, предаде Ройтерс.

Заподозреният, сирийски бежанец, роден през 1991 г., е официално разследван за опит за убийство и съпротива при арест с оръжие, каза още прокурорът. Той остава в ареста и днес ще се яви пред съда. Заподозреният е решил да не говори, докато е в полицейския арест и когато е представен пред съдиите, каза още Лин Боне Мати.

Той е бил прегледан от психиатър, който преценил, че здравословното му състояние е съвместимо с задържането му под стража, съобщи БНР.

"В момента е преждевременно да се оценяват мотивите му", посочи прокурорът Боне-Матис, повтаряйки, че все още няма индикации, че мотивът на нападателя е бил тероризъм.

Снимка: БГНЕС