Путин: Украйна започна контранастъплението, очевидно е, че няма успех

Според руския президент през последните дни въоръжените сили на Украйна са претърпели значителни загуби

09.06.2023 | 21:32 Редактор: Михаела Димитрова
Путин: Украйна започна контранастъплението, очевидно е, че няма успех

Украинското контранастъпление е започнало, заяви руският президент Владимир Путин, като според него това говори за използването на стратегически резерви от Киев, предава РИА Новости.

"В нито един от районите на бойните действия украинските войски не са изпълнили поставените им задачи. Това е абсолютно очевидно“, подчерта държавният глава.

"Що се отнася до това дали (контранастъплението) е затънало или не, може да се каже, че всички опити за контранастъпление, направени досега, са се провалили. Но настъпателният потенциал на войските на киевския режим все още остава", посочи той.

Според него през последните дни въоръжените сили на Украйна са претърпели значителни загуби, които надхвърлят "класическата“ цифра. "Известно е, че по време на настъпателни операции загубите са около три към едно. Това е класика. Но в този случай значително надвишава тези класически цифри. Сега няма да възпроизвеждам числата, но те са впечатляващи", заяви руският президент.

Руското военно ръководство оценява ситуацията с настъплението на ВСУ и ще изхожда от реалностите на бойното поле, добави Путин. Освен това той посочи развитието на руския военно-промишлен комплекс, който, по думите му, е способен да изпълни всички поставени задачи. Той посочи като посочи като пример увеличаването на производството на съвременни оръжия.

Сегашната ситуация в Украйна се основава на събитията от минали години, смята Путин.

"Бих искал да отбележа, че тази трагедия се дължи на събитията, които се случиха през предходните години, и отговорността за тях е изцяло на киевския режим, чийто основен източник на власт е превратът“, заяви руският лидер, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС