Путин: Киев, по предложение на Запада, взриви Каховската ВЕЦ

Руският президент обсъди ситуацията в Украйна с турския си колега

07.06.2023 | 18:04 Редактор: Елеонора Танева
Путин: Киев, по предложение на Запада, взриви Каховската ВЕЦ

Руският президент Владимир Путин е разговарял с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. В телефонния разговор Путин е заявил, че "Киев, по предложение на Запада, продължава да изостря ситуацията и да използва терористични методи, друг пример за което е атаката срещу Каховската водноелектрическа централа". Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирата от ТАСС.

Те отбелязаха, че лидерите на Русия и Турция са обменили мнения относно ситуацията около Украйна.

"Владимир Путин заяви, че властите в Киев, по предложение на своите западни кукловоди, все още правят опасен залог за ескалация на военните действия, извършват военни престъпления, открито използват терористични методи, организират саботаж на руска територия. Ярък пример за това е варварската акция за унищожаване на Каховската водноелектрическа централа в Херсонска област, която доведе до мащабна екологична и хуманитарна катастрофа", се кава в съобщението.

Двамата президенти са изразили увереност в развитието на по-нататъшно многостранно партньорство. В съобщението се казва още, че Путин още веднъж е поздравил своя турски колега за официалното му встъпване в длъжност.

Снимка: БГНЕС