Медведев: Трябва да унищожим гнездото на оси на терористичния киевски режим

"Американци и европейци са тръгнали на бойния път с нас", заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия

02.06.2023 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Трябва да унищожим гнездото на оси на терористичния киевски режим

Специалната операция до голяма степен се превърна в антитерористична борба, необходимо е да се унищожи гнездото на оси на терористичния киевски режим. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на посещение на общовойсковото учение полигон Прудбой в района на Волгоград, цитира ТАСС.

"Контратерористичната борба е по същество това, в което СВО вече се превърна до голяма степен. Защото ние се борим с терористи, които убиват нашите хора", допълва Медведев.

Според него "отговорът е ясен": "Те трябва да бъдат унищожени. И не само в лично качество, необходимо е да се унищожи самото гнездо на оси, режимът, който се е изградил в Украйна, трябва да бъде унищожен".

В противен случай, според него, оттам постоянно ще идва заплаха. "Вие ще трябва постоянно да провеждате операции като тази, която се провежда повече от година. Тук не трябва да има никакви съмнения", категоричен е Медведев.

"Това е терористичен акт и той не може да бъде квалифициран по друг начин. Ако е терористичен акт, тогава има само един начин да се отговори на него: никоя държава не преговаря с терористи, терористите трябва да бъдат унищожени", заявява още той, цитиран от "Фокус". 

Медведев публикува в канала си в Telegram кадри от разговора с военнослужещите на общовойсковия полигон Прудбой.

"Всички разбират, че това е абсолютна терористична атака, това не е военна битка, не са военни действия, дори не се вписва в никакви правила за водене на война", възмущава се той.

"Нанасят щети на цивилното население и само защото тези оръжия, тези безпилотни летателни апарати, които са били използвани, те не могат да нанесат щети нито на военни съоръжения, нито на държавни съоръжения. Това означава, че целта е проста - да се нанесат щети, да се нанесат всякакви щети на цивилното население", добавя заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"И фактът, че нашият противник вече се държи като терорист, характеризира по определен начин както украинския режим, така и тези, които стоят зад него - преди всичко американци, европейци, които всъщност са тръгнали на бойния път с нас", пише още той. Според него на терористичните актове "трябва да се отговаря възможно най-сурово".

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: БГНЕС