Светът се прекланя пред Тина Търнър: Марая Кери, Елтън Джон и Байдън със силни думи

Пред имението ѝ се образуваха опашки от хора със свещи и цветя

25.05.2023 | 07:00 Редактор: Вяра Димова

Светът отдава почит на легендарната Тина Търнър. Малко след новината за смъртта на "кралицата на рокендрола", пред имението, което рок легендата наричаше свой дом в продължение на десетилетия, започнаха да се образуват опашки от хора със свещи и цветя.

Световноизвестни личности изразиха своята почит към Търнър. Марая Кери я нарече "вдъхновение за жените навсякъде". Почитта си към нея изразиха и Даяна Рос и Мик Джагър. Легендарния рокаджия Мик Джагър публикува трогателен пост в социалните мрежи: Толкова съм тъжен от смъртта на моята прекрасна приятелка Тина Търнър. Тя беше наистина изключително талантлива изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, забавна и щедра. Тя ми помогна много, когато бях млад и никога няма да я забравя.

Елтън Джон я определи като "недосегаема".

"Тина Търнър е уникален за цяло поколение талант, който е промени музиката на Америка", написа американският президент Джо Байдън.

Барак Обама и семейството му написаха в социалните мрежи, че певицата е изпяла "своята истина през радост и болка". 

"Просто най-добрата. Музикалната легенда Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони като Кралицата на рокендрола. Наследството ѝ ще живее вечно сред звездите". Това написаха от НАСА в Тwitter след новината за кончината на певицата.

Тина Търнър почина на 83 годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Куснахт близо до Цюрих, Швейцария. Родената в САЩ звезда беше една от най-обичаните рок певици, известна със своята харизма на сцената и поредица от хитове, сред които The Best, Proud Mary, Private Dancer.

Снимка: БГНЕС