На косъм трагедията с Даяна да се повтори: Хари и Меган едва на катастрофираха, бягайки от папараци

Преследването е продължило над два часа и е предизвикало множество рискове

17.05.2023 | 21:01 Редактор: Петя Кръстева
На косъм трагедията с Даяна да се повтори: Хари и Меган едва на катастрофираха, бягайки от папараци

Британският принц Хари, съпругата му Меган и нейната майка почти са катастрофирали след автомобилно преследване от папараци в Ню Йорк, съобщиха световните агенции, позовавайки се на говорителя на принц Хари. Преследването е станало, след като двойката е присъствала на церемония по награждаване на подкрепящата жените Фондация "Мис". Мегън Маркъл е получила отличие за своята работа. 

Снимки в социална медия показват Хари, Меган и майката на Меган Дория Рагланд в такси. "Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс и госпожа Рагланд са били преследвани и почти са катастрофирали заради агресивни папараци", каза говорителят на принц Хари в своето изявление. Преследването е продължило над два часа и е предизвикало множество заплахи за сблъсъци с други коли на пътя, с пешеходци и с двама служители на нюйоркската полиция. 

Хари и Меган се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ. Една от изтъкнатите от тях причини беше агресивното поведение на медиите. Принцът неколкократно е споделял гнева си от поведението на пресата, която обвинява за смъртта на майка си принцеса Даяна. Принцесата почина при катастрофа с лимузина в Париж след преследване от папараци.

Случаят веднага предизвика сравнения с катастрофата, в която загина принцеса Даяна през 1997 г., пише БТА.

Полицията в Ню Йорк все още не е коментирала инцидента с преследването на Хари и Меган от папараци. Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс каза пред журналисти, че все още не е получил пълния доклад за случилото се. Той нарече "безразсъдно и безотговорно" преследването на хора с моторни превозни средства в гъстонаселен град и допълни: "Двама от нашите служители можеха да пострадат".

Снимка: БГНЕС