В Армения конфискуваха 1 тон кокаин за $250 млн.

Товарът от Еквадор е бил поръчан от арменска компания

17.05.2023 | 14:45 Редактор: Тодор Петров
В Армения конфискуваха 1 тон кокаин за $250 млн.

Един тон кокаин на стойност около $250 млн. е бил конфискуван при едно от най-големите задържания на наркотици в историята на Армения, съобщиха властите. Националната служба за сигурност на Армения заяви, че товарът от Еквадор е бил поръчан от арменска компания, и добави, че е пристигнал през Панама, Италия и Грузия.

Съобщението дойде ден след като италианската полиция обяви конфискуването на 2,7 тона кокаин в контейнери, превозващи банани от Еквадор. Тази пратка също е била предназначена за малката южнокавказка държава и се оценява на около 800 млн. долара.

Трафикът на наркотици в съюзената с Москва страна с население от около три милиона души се разраства. Миналата година арменската полиция е съобщила за 743 случая на трафик на наркотици, в сравнение с 420 случая през 2021 г.

През февруари министърът на вътрешните работи Вахе Казарян беше подложен на атака от страна на депутатите заради влошаването на статистиката за трафика на наркотици, пише БГНЕС.

Критиците на правителството твърдят, че рязкото нарастване на търговията с наркотици е част от общото увеличение на престъпността, която през миналата година се е увеличила в Армения с повече от 24%.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
ВърнетеСтокатаБе
преди 11 месеца
Един тон на три милиона арменци !!! Сигнализирай за неуместен коментар