Сексуално насилие и тормоз: Съдят Руди Джулиани за рекордните $10 млн.

Обвиненията са от негова бивша служителка

16.05.2023 | 19:03 Редактор: Михаела Димитрова

Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани отива на съд за сексуален тормоз. Обвиненията са от негова бивша служителка. Искът е за рекордните 10 милиона долара, а в делото са включени много смущаващи разкрития.

Бившата служителка в адвокатската кантора на Джулиани - Ноел Дънфи, твърди, че е веднага след постъпването и през 2019 година, започнало "широкообхватно сексуално насилие и тормоз".

Дънфи твърди, че 78-годишният адвокат е пиел алкохол и е приемал виагра постоянно и казвал, че "задоволяването на сексуалните му нужди е част от служебните ѝ задължения".

Джулиани искал от сътрудничката си да работи полугола или обута с къси шорти с американско знаме върху тях, които самият той ѝ е купил. Като доказателства по делото са включени записи на техни разговори. Бившият адвокат на Доналд Тръмп, който само преди седмица също бе осъден за сексуален тормоз, "категорично отрича обвиненията", описвайки ги като "чист тормоз и опит за изнудване".

Рудолф Джулиани беше кмет на Ню Йорк в продължение на осем години, като спечели национално признание за това, че възстанови града след атаките срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 г.

Впоследствие обаче имиджът му пострада, а през 2020 г. влезе като герой във филма "Борат 2". Филмът изобличи недискретното му поведение по време на интервю в хотелска стая, а журналистката бе изиграна от българската актриса Мария Бакалова. За ролята си тя стана първата родна актриса с номинация за "Оскар".

Вижте повече в репортажа.