Последен митинг на Кълъчдароглу : Готови ли се отново за демокрация, жените ще променят страната

Улиците и булевардите в района на площад "Тандоган" бяха отцепени

13.05.2023 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Огромен митинг - последният на опозиционния Национален алианс преди изборите в неделя, се проведе в Анкара. Кандидатът, който се изправя като съперник на дълго управлявалия Реджеп Ердоган, обещава възстановяване на демокрацията в страната

Ще донесат ли утрешните избори промяна - отговора могат да дадат около 64 милиона гласоподаватели във вота за 13-ия президент на Турция и 600 членове на парламента.

Улиците и булевардите в района на площад "Тандоган" бяха отцепени. Гражданите, изпълнили площада скандираха лозунги с искания за "Право, законност и справедливост". Готови ле сте за промяна, попита хората кандидатът за президент Кемал Кълъчдароглу.

"Готови ли сме? Готови ли сте за промяна? Готови ли сте да върнете демокрацията в тази страна? Аз обещавам, че съм готов. Ще работя за народа на тази страна, ще върнем демокрацията. Младежите и жените в тази страна "ще променят авторитарното управление с демократични средства", заяви убедително Кълъчдароглу.

74-годишният кандидат за президент е обнадежден от социологически анкети, според които има сериозни шансове да стигне поне до балотаж. Години наред, обаче, той остава в сянката на сегашния държавен глава Реджеп Ердоган, когото все не успява победи, макар да води популярната Hароднорепубликанска партия.

Самият Ердоган изглежда уверен в поредния си успех и заявява, че не вярва в предварителните прогнози, които допускат негово поражение.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС