Путин: Западът опитва да унищожи Русия, която освободи Европа

В Москва започна парадът, посветен на Деня на победата над Нацистка Германия

09.05.2023 | 10:49 Редактор: Михаела Димитрова
Путин: Западът опитва да унищожи Русия, която освободи Европа

В Москва започна парадът, посветен на Деня на победата над нацистка Германия.

В речта си руският президент Владимир Путин обвини Запада в опит да унищожи Русия и да налага на останалия свят своята воля и правила. "Те забравиха кой разби това световно зло и не пожали живота си за освобождението на народите на Европа", каза Путин и допълни, че иска да види "мирно бъдеще".

В изявлението си той подчерта, че умишлено се предизвикват настроения в редица държави за разрушаване на мемориалите на Съветската армия, за създаване на култ към нацистите.

"Тяхната цел не е нищо друго, освен да видят падането на нашата страна", заяви руският президент в речта си и призова за едноминутно мълчание за загиналите във войната.

"Битките, които решават съдбата на нашата родина, винаги са ставали национални и свещени", посочи Путин и подчерта, че много се гордее с участието на войниците във войната в Украйна.

"Гордеем се с участниците в специалната военна операция, с тези, които се бият на фронтовата линия и които спасяват ранените. Няма по-силна кауза в света от любовта ни към нашите въоръжени сили", изтъкна руският президент, цитиран от Sky News и БГНЕС.

"Приветстваме всички вас, приветстваме всички, които се бият за Русия, всички, които изпълняват военния си дълг", изтъкна Путин на финала на речта си.

Снимка: BGNES


1
1 rate up comment rate down comment 1
БАЙ ХОЙ
преди 11 месеца
АКО. НЕ. БЯХА. АМЕРИКАНЦИТЕ ДА. РАЗБЛОКИРАТ. РЕЗЕРВА. СИИ. ДА. ВИ. СНАБДЯВАТ. С. ВСИЧКО. ЗА. ФРОНТА ОТКРАЯ 43. ДО. 45Г. ОНЗИНЕНОРМАЛНИК. ХИТЛЕРЩЕШЕ. ДА. ВИ. ИЗЯДЕ. С ***. БАРАБАР . Сигнализирай за неуместен коментар