Откриха останките на изчезнал рибар в тялото на крокодил, евтаназираха животни

Дармоди е бил опитен рибар

03.05.2023 | 10:52 Редактор: Искра Ангелова
Откриха останките на изчезнал рибар в тялото на крокодил, евтаназираха животни

Тялото на австралиец, изчезнал по време на риболов с приятели, е намерено в стомаха на крокодил, съобщи Би Би Си.

Кевин Дармоди е бил видян за последен път в събота в Кенеди'с Бенд - добре познато местообитание на соленоводни крокодили в отдалечена част на Северен Куинсланд.

След двудневно претърсване на района полицията евтаназира два големи крокодила и откри човешки останки.

Тялото все още не е официално идентифицирано, но полицията казва, че това е "трагичен край" на издирването на 65-годишния мъж. Дармоди е бил опитен рибар и добре познат член на общността в Кейп Йорк.

Двата крокодила с дължина 4,1 м и 2,8 м бяха застреляни в понеделник на около 1,5 км от мястото, където той е бил видян за последен път.

Човешки останки са открити само в едното от влечугите, но служителите по опазване на дивата природа смятат, че и двете са участвали в инцидента.

Рибарите, които са били със загиналия Дармоди по това време, не са видели нападението, но съобщават, че са чули вика му, последван от силен плясък.

"Тръгнах надолу... но нямаше и следа от него, само въдиците му на брега и нищо друго", казва приятелят му Джон Пийти пред Cape York Weekly, цитиран от БГНЕС.

Крокодилите са често срещани в тропическия север на Австралия, но нападенията са редки. Смъртта на Дармоди е едва 13-тото смъртоносно нападение в Куинсланд от началото на воденето на подобна статистика през 1985 г.