Украйна ожесточено брани линиите за снабдяване на войниците си в Бахмут

Градът е под обсада вече 11 месеца

26.04.2023 | 15:27 Редактор: Петя Кръстева
Украйна ожесточено брани линиите за снабдяване на войниците си в Бахмут

Украинците, защитаващи Бахмут в Източна Украйна, ожесточено се опитват да запазят контрола върху линиите за снабдяване на войниците, които се съпротивляват на руското обкръжение, съобщи ДПА, като цитира разузнавателни данни на Министерството на отбраната на Великобритания.

Според информацията сраженията се водят главно западно от града, в близост до село Хромове.

"Другите варианти на Украйна за снабдяване на Бахмут вероятно са усложнени заради разкаляните пътища", отбеляза британското ведомство.

Бахмут е под обсада от повече от 11 месеца и украинските отбранителни съоръжения вече са интегрирани като един от елементите на много по-дълбока отбранителна зона, включваща град Часов Яр на запад, пише БТА.

От началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна британското министерство на отбраната публикува актуална информация за хода на конфликта въз основа на разузнавателни данни.

Това е начинът на британското правителство да се противопостави на руските твърдения и да информира съюзниците си. Москва обвинява Лондон в целенасочена кампания за дезинформация, насочена срещу руските действия, отбелязва ДПА.

Снимка: БГНЕС