Продължават боевете в Бахмут, Испания дава на Украйна 10 танка "Леопард 2"

Латвия обяви, че ще предаде на Киев всичките си останали ракети за ПВО "Стингър"

22.04.2023 | 14:05 Редактор: Михаела Димитрова

Украйна подготвя нови военни части за отбраната си от руската агресия, съобщи президентът на страната Володимир Зеленски. По данни за изминалия ден армията на Киев е отблъснала над 50 атаки в източната част на страната. Най-ожесточените боеве се водят в Донецкия регион.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че се сформират нови подразделения на фона на очаквана контраофанзива срещу руските войски в окупираните райони.

"Всички трябва да поддържаме единство, мобилизация и пълна концентрация върху отбраната. Активно подготвяме нови бригади и части, които ще се проявят на фронта. Срещите ми с генералния щаб в момента са насочени изцяло към осигуряването на всички средства за деокупацията на Украйна", каза украинският президент.

От Москва съобщиха, че щурмови части продължават боевете в западната част на град Бахмут, която все още е под контрола на Киев. Командирът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че контраатака на украинците е напълно възможна.

В американската военновъздушна база Рамщайн в Германия представители на съюзниците от НАТО продължават обсъжданията как да продължат помощта за Украйна. Латвия обяви, че ще предаде на Киев всичките си останали ракети за ПВО "Стингър".

Испания пък ще предостави до дни шест от десетте обещани танка "Леопард 2".

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Мечо Пух
преди 1 година
Давайте 10х10......като "белята" дойде при Вас, ще се чудите какво да давате? Как никой не мисли да я спре тая война. Всеки вика на заека - бягай, а на кучето- дръж...... *** политика Сигнализирай за неуместен коментар