$15 млн. в злато и ценности: Мистериозно изчезна карго контейнер от канадско летище

Полицията е пестелива в коментарите си, засега не е ясно как е станала кражбата

21.04.2023 | 19:27 Редактор: Юлиан Христов

Карго контейнер, превозващ над 15 млн. долара в злато и други ценности, е изчезнал от международното летище "Пиърсън" в канадския град Торонто. Полицията недоумява как се е случило това и не бърза с коментарите.

Канадските власти се ограничиха в изявленията си с аргумента, че разследването е на прекалено ранен етап. Само уточниха, че контейнерът е превозвал пратка, която е съдържала злато и други предмети с висока стойност. 

"При нормално протекла процедура товарният самолет е бил разтоварен и каргото е било транспортирано до складово помещение. Контейнерът е изчезнал именно от складовото помещение, като е преместен незнайно как от неизвестни лица", каза служителят от регионалното полицейско управление Стивън Дуивестайн. 

Обирът е един от най-големите в канадската история, която помни и други подобни случаи, като този с изчезването на кленов сироп през 2011 и 2012 г. Тогава 3000 тона, оценени на 18,7 млн. долара, бяха задигнати от склад в Квебек.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялко.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Casbah
преди 1 година
Как така полицията не бърза с изявленията,защо не са обявили че е руска банда,група,че Путин и Лавров са се промъкнали с новия Москвич,а лично Си Дзи Пин е шофирал колата при бягството,Че тва е от ясно по ясно че са били руснаци Сигнализирай за неуместен коментар