Берлускони се подобрява, дава телефонни заявки за завръщане

Бившият премиер вече се шегува от болницата

21.04.2023 | 14:47 Редактор: Петя Кръстева
Берлускони се подобрява, дава телефонни заявки за завръщане

Здравето на Силвио Берлускони бавно, но постепенно се подобрява, съобщиха лекарите. Преди повече от две седмици 86-годишният бивш италиански министър-председател и медиен магнат бе хоспитализиран в Милано.

На 5 април Берлускони беше приет в интензивното отделение на болница "Сан Рафаеле". Лекарите по-късно съобщиха, че политикът страда от левкемия и белодробна инфекция.

"Клиничната картина на Силвио Берлускони изглежда се подобрява бавно, но прогресивно", заявиха лекарите Алберто Дзангрило и Фабио Чичери. Берлускони, който бе премиер три пъти между 1994 и 2011 г., е приеман в болница в продължение на няколко години, особено след като през 2020 г. се зарази с коронавирус.

Понастоящем той е сенатор и председател на своята дясна партия "Форца Италия" - партньор в коалиционното правителство на министър-председателя Джорджа Мелони, въпреки че рядко се появява публично. В сряда той беше достатъчно добре, за да разговаря по телефона с някои от съюзниците си, пише БГНЕС.

Външният министър Антонио Таяни от "Форца Италия" съобщи в Twitter, че е получил телефонно обаждане, като добави: "Очакваме завръщането на нашия лидер. Напред, Силвио!" Крайнодясната партия "Лига" на Матео Салвини, друг член на коалицията на Мелони, разкри, че също е получил обаждане от Берлускони.

Двамата разговаряли "няколко минути", като завършили с шеги за напредъка на бившия футболен клуб на Берлускони - "Милан", заявиха от "Лигата".

Снимка: БГНЕС