Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център "Иван Михайлов" в Битоля

"Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми", каза певецът в интервю

21.04.2023 | 11:35 Редактор: Михаела Димитрова
Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център

Певецът Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът "Пресс 24".

"Когато имаш такива чувства, събирани години наред в себе си от любов към родината, това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Всички ги имаме и ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, сега след толкова време, всичко се получи в полза на нашите хора. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми", каза певецът Алабаковски.

Миналото лято през юни той беше арестуван за палеж в културен център "Иван Михайлов" в Битоля и беше осъден на шест месеца условна присъда. Алабаковски е направил самопризнания по време на разследването, а условната присъда е 6 месеца лишаване от свобода, ако до една година не извърши ново престъпление. След присъдата двата паспорта - македонският и американският, бяха върнати на Алабаковски.

"Заличени сме, но не и победени", заяви президентът на вече бившия български културен клуб "Иван Михайлов" от Битоля Люпчо Георгиевски след заличаването на клуба от Централния регистър. Георгиевски подчерта и в интервю: "Македония рано или късно ще трябва да направи промени в Конституцията и да включи българите в нея".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Българското МВнР какво мисли по въпроса или трябва да се консултира и да иска разрешение, за да изрази мнение? Сигнализирай за неуместен коментар