Трагедиите в Пекин и Ню Йорк: Още жертви и ранени, десетки автомобили са унищожени

Спасителната операция е изключително опасна

19.04.2023 | 19:40 Редактор: Петя Кръстева

Един човек загина, а петима са ранени при срутване на четириетажен паркинг в центъра на Ню Йорк. Спасителната операция е изключително опасна за спасителите, защото постройката продължава да се руши.

Материалните щети са за милиони. На видеозапис, заснет от очевидци се виждат коли, които висят на ръба на рухналите една върху друга бетонни плочи. Десетки автомобили са разрушени. Хората разказват, че са чули силен взрив и грохот като от взрив. В сградата, която е почти 100-годишна, са били шестима работници, въпреки че постройката е била много компрометирана. Операцията е изключително опасна за спасителите, защото сградата продължава да пада.  Шестима работници са били вътре, 1 от тях е починал, 4-ма са закарани в болница, а 1 е отказал медицинско обслужване.

Междувременно пожар в болница в китайската столица загинаха 29 души. Огънят е бил потушен за около два часа, но през това време десетки са успели да се спасят, единствено скачайки през прозорците. При спасителните дейности са били евакуирани над 70 души . На пресконференция местните власти почетоха жертвите с минута мълчание и дадоха подробности за трагедията. Разследването е установило, че причината за огъня е искра, която е дошла от работата по реконструкция в част от сградата. 

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС