Песков: Кремъл не готви втора мобилизация

Кремъл коментира неотдавнашното изказване на депутата от Държавната дума Александър Бородай

18.04.2023 | 22:23 Редактор: Искра Ангелова
Песков: Кремъл не готви втора мобилизация

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира неотдавнашното изказване на депутата от Държавната дума Александър Бородай, който не изключи втора вълна на мобилизация в страната. Песков заяви, че в Кремъл не се обсъжда този въпрос.

"В Кремъл не се говори за втора вълна на мобилизация", заяви говорителят в коментар за телеграмния канал "Shot".

Миналата седмица депутатът Бородай заяви, че Русия трябва да "събере максимални сили, за да извоюва бърза и ефективна победа" в Украйна. Той се позова и на подготвяната украинска контраофанзива, която според него трябва да започне в средата на май.

"Проведената мобилизация рязко укрепи линията на съприкосновение от наша страна. Но тя може да не е достатъчна за победа в кратък период от време", поясни той, цитиран от БГНЕС.

На 21 септември 2022 г. президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия. На 31 октомври той обяви нейния край: мобилизирани са 300 000 души. Властите многократно са отричали провеждането на втора мобилизационна кампания.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
помнещ
преди 1 година
Русия никога няма да нападне Украйна.....и всеки който твърди това е луд.....цитат на Кремъл........ Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 1 година
ЪпсурД.Само търси няколко стотици хиляди будали да ги прати маааалко по на Запад! Сигнализирай за неуместен коментар