Путин изненадващо посети териториите в Херсонска и Луганска област

Руският президент поиска да разбере как се развива ситуацията

18.04.2023 | 08:43 Редактор: Михаела Димитрова
Путин изненадващо посети териториите в Херсонска и Луганска област

Руският президент Владимир Путин посети щаба на групата войски "Днепър" в Херсонскa област, както и щабът на Националната гвардия "Восток“ в Луганска област. Това съобщиха във вторник от пресслужбата на държавния глава, цитирани от ТАСС.

"Владимир Путин посети щаба на Националната гвардия "Восток“ в Луганската народна република, където получи доклади от генерал-полковник Александър Лапин и други висши офицери за ситуацията в това направление“, отбеляза пресслужбата на президента в отделно съобщение. Това е първото посещение на президента на Руската федерация в Луганска област.

"Не искам да ви отвличам от преките задължения, свързани с командването и управлението, така че ние работим тук делово, кратко, но конкретно“, заяви президентът, откривайки срещата в щаба на групата войски "Днепър“.

"За мен е важно да чуя вашето мнение за това как се развива ситуацията, да ви изслушам, да обменим информация“, отбеляза руският лидер, цитиран от "Фокус".

"Бих ви помолил да започнете доклада със ситуацията в Херсонско направление, след това – в Запорожие, а след това моля Михаил Юриевич да изрази своите мисли“, обърна се президентът към участниците в срещата. "Знам, че от името на началника на Генералния щаб и на министъра на отбраната той беше доста дълго време на първа линия и направи много подробен доклад. Министерството на отбраната и Генералния щаб го оцениха високо", заяви той.

За последен път Путин беше на пътуване до новоанексираните региони на Руската федерация на 19 март, когато пристигна в Мариупол. По същото време Путин посети и Ростов на Дон, където проведе среща и изслуша доклади на военните ръководители в щаба на "специалната военна операция“.

Снимка: БГНЕС