Русия: Може да искат да ни заблудят с изтичането на документи от Пентагона

Според Дмитрий Песков "няма съмнение, че САЩ и НАТО са въвлечени в украинския конфликт"

12.04.2023 | 19:52 Редактор: Михаела Димитрова
Русия: Може да искат да ни заблудят с изтичането на документи от Пентагона

Изтичането на секретните документи на Пентагона може да е целенасочена фалшификация, чиято цел е да заблуди Москва. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, като добави, че "Съединените щати са страна в конфликта и водят хибридна война срещу Русия". 

По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в Русия "няма никакво съмнение, че Съединените щати и НАТО са въвлечени пряко или косвено в украинския конфликт". Той коментира и приетия на днешното заседание на Съвета на федерацията Закон за електронните повиквателни. 

"Когато започна специалната военна операция, видяхме, че в някои военни наборни служби цари бъркотия. Целта на този законопроект е да оправи тази бъркотия и да направи процедурата съвременна, ефективна и удобна за гражданите", каза Песков, цитиран от БНР.

Законът забранява на гражданите, които не се явят навреме във военните окръжия да напускат страната, да управляват автомобил, да се регистрират като еднолични търговци, да получават кредити и да се разпореждат с недвижимото си имущество.

Снимка: БГНЕС