Съборени електропроводи и отнесени коли: Силно торнадо връхлетя Мисисипи

Няколко южни щата са в плен на лошо време

25.03.2023 | 09:16 Редактор: Михаела Димитрова
Съборени електропроводи и отнесени коли: Силно торнадо връхлетя Мисисипи

Торнадо връхлетя отдалечен район в Делтата на Мисисипи в САЩ, ранявайки хора и причинявайки значителни разрушения. Няколко южни щата са в плен на лошо време, съпроводено на места от град със зърна с големината на топка за голф, предаде Асошиейтед прес.

Националната метеорологична служба на САЩ потвърди, че торнадо е причинило разрушения на около 100 км североизточно от столицата на Мисисипи град Джаксън. За щети от него се съобщава и в градовете Силвър Сити и Ролинф Форк.

Кметът на Ролинг Форк разказа пред местна телевизия, че след като минало торнадото, не могъл да излезе от къщата си, защото електропроводите наоколо били съборени. По думите му спешни екипи се опитват да закарат пострадали до болници. Засега няма данни колко са ранените.

Вчера по-рано през деня кола бе отнесена от придошли води, а двама от пътниците в нея се удавиха. До трагедията се стигна в резултат на поройни дъждове, обхванали югозападната част на друг южен щат - Мисури. Властите съобщиха, че в автомобила е имало шестима младежи. Колата била отнесена, когато те опитали да преминат мост над придошли води, предаде БТА.

Четирима от тях успели да се излязат от водата. Около шест часа по-късно са намерени телата на две момчета от колата - на 19-и 20-годишна възраст. Водачът на автомобила обяснил, че заради пороя не могъл да види, че мостът е под вода.

Снимка: БГНЕС