Украинската армия унищожава руските сили със съветски хеликоптери

Извършваме атаки от далечно разстояние, врагът не може да ни порази с противовъздушните си системи, казва командир

24.03.2023 | 11:40 Редактор: Тодор Петров
Украинската армия унищожава руските сили със съветски хеликоптери

Украинските сили използват съветски хеликоптери в мисии на фронта, предаде Асошиейтед прес. Украински командир разказва пред АП за екипажите на хеликоптери Ми-24, които ежедневно правят по три или четири излизания от базите си.

"Изпълняваме бойни задачи по унищожаването на вражески машини и на живата сила на противника. Извършваме атаки от далечно разстояние, като при това положение врагът не може да ни порази с противовъздушните си системи", изтъква командирът.

Той е поискал да остане анонимен от съображения за сигурност и в съответствие с военните разпоредби.

Войната в Украйна като цяло е артилерийска война, като двете страни в конфликта се сражават за всеки сантиметър земя, но възможностите на украинската авиация играят важна роля в бойните действия, пояснява военният, цитиран от АП и БТА.

"Хеликоптерите са изключително важни", казва още командирът, който е част от украинската 12-а бригада на армейската авиация.

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Минутка за реклама...... тия с 15 джавелина, 10 химарса, 2 танка и няколко хеликоптера разбиха руската армия. Разбиват я вече цяла година, а все губят територии....сядайте на масата за преговори докато все още има за какво да преговаряте. Сигнализирай за неуместен коментар