Шойгу: Всяка война завършва с мир, до ядрен сблъсък остават все по-малко стъпки

Путин подчерта, че Русия ще бъде принудена да реагира, ако Западът започне да използва подобни оръжия

21.03.2023 | 20:03 Редактор: Ирена Бакърджиева
Шойгу: Всяка война завършва с мир, до ядрен сблъсък остават все по-малко стъпки

Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу отказа да отговори на въпроса кога ще приключи войната в Украйна, като същевременно предупреди за все по-нарастващата заплаха от ядрен сблъсък, предава ТАСС.

"Всяка война завършва с мир", коментира Шойгу в отговор на журналистически въпрос за това кога Русия ще приключи военните действия в Украйна. Освен това, той отказа да посочи колко скоро може да се случи това.

В допълнение министърът коментира решението на Великобритания да доставки снаряди с обеднен уран на Въоръжените сили на Украйна, предназначени за танковете Challenger.

"След съобщението на Лондон до евентуален ядрен сблъсък "остават все по-малко стъпки", предупреди ръководителят на военното ведомство в Москва. Доставките на снаряди с обеднен уран на Украйна ще принудят Русия сериозно да обмисли как може да отговори, подчерта министърът на отбраната, цитиран от "Фокус".

Русия ще бъде принудена да реагира, ако Западът започне да използва оръжия с ядрен компонент. Това подчерта и държавният глава на страната Владимир Путин в изявление за медиите след преговорите с китайския президент Си Дзинпин в Кремъл, предаде РИА Новости.

По-рано през деня заместник-министърът на отбраната на Обединеното кралство Анабел Голди обяви, че в допълнение към изпращането на танкова рота Challenger 2 в Украйна Лондон също ще прехвърли на Киев боеприпаси, включително бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран. По думите ѝ подобни снаряди са високоефективни за унищожаване на съвременни танкове и бронирани машини.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Zdravko
преди 11 месеца
Русия се управлява от луди! Сигнализирай за неуместен коментар