Сунак към мигрантите: Не правете грешката да идвате, няма да останете тук

Кандидатите за убежище във Великобритания са по-малко от средното равнище в ЕС

05.03.2023 | 17:55 Редактор: Михаела Димитрова
Сунак към мигрантите: Не правете грешката да идвате, няма да останете тук

На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще се пречи да остане, заяви премиерът Риши Сунак в публикувано днес интервю преди очакваното следващата седмица представяне на нов закон за овладяване на потока от имигранти, предаде Ройтерс.

Подложен на натиск от депутатите от собствената си партия да намери решение на въпроса с мигрантите, пристигащи във Великобритания през Ламашна от Европа, Сунак превърна спирането на притока на хора с малки лодки в един от петте си ключови приоритета.

"Не правете тази грешка - ако дойдете тук незаконно, няма да можете да останете", заяви Сунак в интервюто за Mail on Sunday.

Според настоящата практика хората, търсещи убежище, които стигат до Великобритания, често успяват да останат в страната до разглеждането на случая им.

Нов закон за разрешаване на проблема трябва да бъде представен във вторник, съобщава изданието и припомня, че над 45 хил. души са предприели опасното плаване през Ламанша миналата година. Кандидатите за убежище във Великобритания са по-малко от средното равнище в ЕС показват официални данни.

Повече прочетете в Investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 1 година