Урсула фон дер Лайен: Русия трябва да си плати за престъпленията

"Нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна е причинило неописуемо страдание", заяви председателят на ЕК

04.03.2023 | 22:19 Редактор: Вяра Димова
Урсула фон дер Лайен: Русия трябва да си плати за престъпленията

"Русия трябва да плати за своите престъпления", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава Sky News. Тя отбеляза, че е подписано споразумение за създаването на "Международния център за разследване на престъплението агресия" в Хага.

Според председателя на ЕК нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна е причинило "неописуемо страдание" и Западът трябва да направи "всичко", което е по силите му, за да изправи виновниците пред правосъдието.

Тя описа, че е била свидетел на "зверствата", извършени от руските сили в Буча, където са открити масови гробове, мъртви тела със завързани на гърба ръце и доказателства за изтезания след отстъплението на московските войски. "Има все повече доказателства за преки атаки срещу цивилни, както и срещу енергийна и друга инфраструктура", подчерта Фон дер Лайен, цитирана от "Фокус".

"Изтезанията, малтретирането, сексуалното насилие и бързите екзекуции са били извършени от руските сили. Дори децата не са били пощадени", добави председателят на ЕК.

Снимка: БГНЕС

3
2 rate up comment rate down comment 0
Храни куче да те лае
преди 2 седмици
Някои българи и да ги дъпаш напред те гледат назад....Трагезия неспасяема работа... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Урсула
преди 2 седмици
А Урсула кога ще си получи заслуженото за търговията със здравето на европейските граждани заради огромните печалби от ваксини и сочните комисионни, който прибра? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Грудьо Грудев
преди 2 седмици