Германия си даде "Леопард"-ите на Украйна, сега търси стари танкове от Швейцария

Те вече са извадени от употреба

03.03.2023 | 20:18 Редактор: Тодор Петров
Германия си даде

Германия е поискала от Швейцария да ѝ продаде няколко от извадените си от употреба танкове "Леопард 2", съобщи швейцарското правителство, цитирано от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че подобна сделка би позволила на Германия и други страни да увеличат военната си помощ за Украйна.

Германия иска Швейцария да продаде няколко от танковете си обратно на производителя "Райнметал", което ще позволи на компанията да попълни дефицитите на въоръжения на държавите членки на Европейския съюз и НАТО.

Германия, Полша, Португалия, Финландия и Швеция са сред страните, изпратили танкове "Леопард" в помощ на Украйна, което създаде дефицити в собствените им арсенали.

Германия няма да препраща швейцарски танкове "Леопард 2" на Украйна, ако Швейцария се съгласи да изпрати такива танкове на Берлин, каза днес говорител на германското министерство на отбраната, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ха-ха-ха
преди 1 година
Каква е причината за тази очевидна глупост, че и на нас ни обясняват политиците как трябвало да подарим цялото си годно въоръжение на Украйна и да си купим ново от съюзниците? Само да не стане като с хартиените самолети..... Сигнализирай за неуместен коментар