Песков: Русия няма да допуска повече украински шпионаж на своя територия

Страната обяви, че саботьори са проникнали от Украйна в граничната Брянска област

03.03.2023 | 14:34 Редактор: Вяра Димова
Песков: Русия няма да допуска повече украински шпионаж на своя територия

Русия ще предприеме мерки, за да не допусне повече украински военен шпионаж на своя територия, заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Федерацията обяви, че саботьори са проникнали от Украйна в граничната Брянска област. Снощи Федералната служба за сигурност каза, че ситуацията вече е овладяна и диверсантите са били принудени да се върнат в съседната държава.

Украйна, от своя страна, изобщо отрече да е замесена и обвини Русия, че е извършила провокация, за да оправдае войната, която започна преди малко повече от една година.

"След разследването ще бъдат направени съответните изводи", подчерта пред журналисти Песков. Той обеща руските власти да "предприемат мерки, за да не допуснат подобни събития в бъдеще".

Президентът Владимир Путин нарече станалото "терористична атака" и свика днес заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Съветникът на Зеленски - Михайло Подоляк обвини Русия в провокация, целяща да оправдае нейната инвазия и влошаването на живота на населението.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
Николай
преди 1 година
Украинският президент е най долната Американска кукла на конци,той сам избива народа си и обвинява Россия ,той е човек на Америка и му се заплаща за всичко това което прави ,долна мижитурка само реве и помощи търси от Европа а за народа глад и скъпо тия,дори и помощи не дават на хората си а всички изпращат ,долен *** е Зеленски Сигнализирай за неуместен коментар