Русия засече 4 дрона на нейна територия, единият се разби до Москва

Те твърдят, че са били насочени към гражданската инфраструктура

28.02.2023 | 19:18 Редактор: Искра Ангелова
Русия засече 4 дрона на нейна територия, единият се разби до Москва

Русия заяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително един, който се разби край село в Московска област, "вероятно" са били насочени към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински нападения в Русия.

"Няма жертви и разрушения", заяви в Telegram Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разбил близо до град Губастово, на около 100 км югоизточно от Москва.

По-рано във вторник руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че се опитва да атакува гражданска инфраструктура чрез безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

"Киевският режим се опита да атакува с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Безпилотни летателни апарати са "неутрализирани

"Двата безпилотни самолета [...] бяха неутрализирани", без да причинят никакви щети, се казва в съобщението.

То добави, че "подразделенията за радиоелектронна борба на руските въоръжени сили са неутрализирали дроновете", които са се отклонили от курса си.

"Единият дрон се приземи в полето, а другият се отклони от маршрута и не нанесе щети на набелязаната гражданска инфраструктура", добави руското командване, предава БГНЕС.

Съобщението идва, след като властите в друга руска област, Брянск, граничеща с Украйна, заявиха, че там е бил свален украински дрон. Инцидентът не е довел до "жертви или щети", заяви губернаторът на Брянска област Александър Богомаз.

Снимка: БГНЕС