Вучич: Нито ще капитулираме, нито ще се връщаме в 90-те години

"Сърбия ще върви напред, колкото и да е трудно", категоричен е президентът

27.02.2023 | 14:00 Редактор: Михаела Димитрова
Вучич: Нито ще капитулираме, нито ще се връщаме в 90-те години

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви преди заминаването си за Брюксел днес, че няма да има капитулация, нито завръщане в 90-те години, а Сърбия ще върви напред, колкото и да е трудно, предаде Танюг.

"Искам да благодаря на тази част от Сърбия, която има доверие в своето държавно ръководство и която вярва, че ще направим това, което е най-добре за страната ни", каза Вучич във видео, публикувано в Instagram профила му.

Днес в Брюксел ще се състои среща между президента на Сърбия и министър-председателя на Косово Албин Курти в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между двете страни с посредничеството на Европейския съюз.

Срещата е организирана от върховния представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел, който заедно със специалния представител на ЕС за Западните Балкани и за диалога между Сърбия и Косово Мирослав Лайчак ще проведе отделни срещи с президента на Сърбия Александър Вучич и с министър-председателя на Косово Албин Курти.

След това ще бъде проведена обща среща, на която ще бъде обсъдено предложението на ЕС за нормализиране на отношенията между двете страни, информира БТА. Във видеото Вучич се обърна и към тези, които го нападат, че "ще подпише нещо" и по този начин ще се превърне в предател на родината си.

"На тези, които предварително са готови да ни нападат и предварително знаят, че сме виновни и се връщаме в 90-те, мога само да кажа да не се притесняват", заяви сръбският президент.

Снимка: БГНЕС