Путин: Русия се бори за историческите си земи в Украйна

Той подчерта, че когато са заедно, нямат равни на себе си

22.02.2023 | 16:28 Редактор: Ирена Бакърджиева
Путин: Русия се бори за историческите си земи в Украйна

Русия се бори за "историческите си земи" в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин, предаде АФП. Той пристигна на митинг-концерт, който се провежда в стадион "Лужники", Москва, съобщават руските държавни медии.

"Днес, защитавайки своите интереси, народ, култура, език и територия, целият народ е защитник на отечеството", заяви Путин. Той подчерта, че "когато сме заедно, нямаме равни на себе си, силата е в единството".

Путин също така похвали руските военнослужещи в Украйна, които "се сражават геройски, смело, храбро: ние се гордеем с тях".

Концертът "Слава на защитниците на отечеството" се провежда в навечерието на едноименния руски държавен празник и два дни преди годишнината от настъплението в Украйна, пише БГНЕС.

Организаторите изкараха на сцената деца от украинския Донбас, включително от пристанищния град Мариупол, който беше опустошен от дълга обсада, преди Русия да го превземе. Официални лица от украинските региони, които Москва твърди, че е анексирала, също бяха на стадиона и говориха пред руските държавни медии.

"Западът е съучастник в (украинските) военни престъпления", заяви Денис Пушилин, назначеният от Кремъл лидер на Донецка област. Той повтори твърденията на Москва за "нацистка идеология", управляваща украинското правителство.

Снимка: БГНЕС