Ердоган е непреклоенен: Изборите ще са на 14 май

Това може да предизвика някои проблеми с подготовката на избирателните списъци

19.02.2023 | 13:20 Редактор: Петя Кръстева
Ердоган е непреклоенен: Изборите ще са на 14 май

Членове на управляващата пропрезидентска Партия на справедливостта и развитието (ПСР) предлагат на държавния глава Реджеп Ердоган да отложи общите избори от 14 май за 18 юни, но той е непреклонен, пише в. "Хюриет", цитиран от чужди медии. 

Телевизия "Хабертюрк" редаде, че общите избори в Турция могат да бъдат отложени за период от шест месеца до една година, позовавайки се на свои източници. Според публикацията Висшата избирателна комисия ще предприеме съответната инициатива по искане на управляващата партия, пише БГНЕС.

Стана ясно, че президентът Ердоган е обсъдил датата на изборите със своя щаб и е бил непреклонен за предварително обявената дата 14 май. Въпреки това, партийният щаб предлага изборите да се проведат на 18 юни. На заседание, проведено в сряда, председателствано от Реджеп Ердоган, датата на изборите беше включена в дневния ред.

Според получената информация беше обсъдено също, че ако изборите се проведат на 14 май, тогава може да има някои проблеми с подготовката на избирателните списъци.