Русия приближава Бахмут. "Вагнер": Парасковиевка е изцяло под наш контрол

"Макрон живее в свят на илюзии и е много зле информиран за това, което се случва в Африка и Москва", смята Пригожин

18.02.2023 | 17:38 Редактор: Петя Кръстева
Русия приближава Бахмут.

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че "селището Парасковиевка е изцяло под контрола на частите на "Вагнер“. "Въпреки блокадата на боеприпасите, въпреки тежките загуби и кървавите битки, момчетата напълно окупираха цялата територия на Парасковиевка. Благодаря им! Герои!, написа той в Telegram.

Контролът на Парасковиевка, която беше важен тактически център в отбраната на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), значително подобрява позицията на руските щурмови войски в северната част на Бахмут, отбелязват "Рибар". Разчистването на триъгълника Красная гора - Подгородное - Парасковиевка ще увеличи натиска върху Берховка, където се водят боевете през последните няколко дни. Така руснаците уверено ще се закрепят в северните райони на Бахмут. Контролът над Берховка, както и съседното село Ягодно може да остави ВСУ без северните маршрути за доставка, които в момента минават през линията Берховка-Хромово. В бъдеще това ще се отрази сериозно на възможностите на въоръжените сили на Украйна за защита на Бахмут, съобщи "Фокус". 

По-рано Пригожин заяви още, че неговата компания няма нищо общо с руската армия, отговаряйки на твърденията на френския президент Емаюел Макрон. 

По думите му държавният глава "живее в свят на илюзии и е много зле информиран за това, което се случва в Африка и в Москва".

Снимка: БГНЕС