Снимките на "Rust" ще бъдат подновени с Алек Болдуин в главната роля

Американски доклади сочат, че снимките ще бъдат възобновени тази пролет

15.02.2023 | 21:30 Редактор: Михаела Димитрова
Снимките на

Снимките на филма "Rust" ще бъдат възобновени тази пролет, като продуцентът Алек Болдуин остава в главната роля, сочат американски доклади.

Това се случва, след като Болдуин беше обвинен в непредумишлено убийство на операторката Халина Хътчинс по време на снимки.

Микс от нови и стари членове на екипа ще работят по филма, като Бианка Клайн ще бъде на мястото на Хътчинс, информира Би Би Си.

Адвокатът на Болдуин Люк Никас нарече решението за повдигане на обвинение срещу актьора "ужасна съдебна грешка".

Компанията, продуцираща филма "Rust", в който участва Болдуин, заяви във вторник, че сцената, която е била репетирана, когато Хътчинс била застреляна, вече е пренаписана и че "всякакво използване на работещи оръжия и всякаква форма на боеприпаси вече е забранено".

По-рано този месец семейството на Хътчинс заведе ново гражданско дело срещу актьора и продуцентската компания, търсейки обезщетение за предполагаема батерия, умишлено причиняване на емоционален стрес, небрежност и загуба на консорциум.

Болдуин все още не е отговорил публично на това дело, но постоянно отрича да е извършил нещо нередно при стрелбата на снимачната площадка.

Снимка: БГНЕС