Ограничиха въздушното пространство над Мичиган от съображения за сигурност

Мярката е следствие от свалянето от американски самолети на китайски шпионски балон

12.02.2023 | 20:56 Редактор: Вяра Димова
Ограничиха въздушното пространство над Мичиган от съображения за сигурност

Въздушното пространство над езерото Мичиган е временно ограничено поради причини, свързани с националната отбрана, се казва в съобщение на Федералната авиационна администрация на САЩ.

То гласи още, че въздушното пространство се ограничава по причини, свързани с "националната отбрана". Пентагонът и Федералната авиационна администрация не дадоха незабавен коментар.

Затварянето на въздушното пространство е следствие от свалянето от американски самолети на китайски шпионски балон и два неидентифицирани летящи обекта.

Канадските следователи издирват останките на мистериозния летящ обект, свален от американски изтребител над територията на Юкон, заяви министър-председателят Джъстин Трюдо, цитиран от БГНЕС.

Главният законодател на Сената на САЩ заяви, че и той - и друг летящ обект, са свалени край бреговете на Аляска - изглежда са балони.

"Екипите по възстановяването са на земята и търсят да намерят и анализират обекта", заяви Трюдо пред репортери. Той не даде никакъв намек за това какъв е бил той, но заяви, че "представлява основателна заплаха за сигурността на гражданските полети".

Снимка: БГНЕС